Geachte ligplaatshouder,

Dinsdag 2 november 2021 heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen afgekondigd. Die gaan op 6 november in.

De nieuwe maatregelen zijn getroffen om het aantal besmettingen terug te dringen. Met name het aantal contactmomenten en reisbewegingen moeten worden beperkt in de hoop verdere maatregelen te voorkomen.
Wij vragen van u zich te houden aan de basisregels en bij klachten contact te vermijden. Er zal op het havenkantoor geen verplichting zijn een coronabewijs te laten zien bij binnenkomst. Wel vragen wij u om maar met één persoon het havenkantoor te betreden. Draag hierbij een mondmasker.

Op 12 november kijkt het kabinet hoe het verder gaat, en of er dan meer maatregelen nodig zijn.

Onze suggestie naar u betreft uw boot is dan ook, probeer uw boot tijdig uit het water te halen, zodat u zich, bij eventuele scherpere maatregelen, geen zorgen hoeft te maken over uw boot.

Tevens bieden wij u de mogelijkheid om uw huidige seizoenscontract om te zetten naar een jaarcontract. Dit niet tegen het wintertarief maar u betaalt dan slechts het verschil tussen een seizoen en jaarcontract.

Op deze manier hopen wij met u mee te denken en kunnen wij ook gedurende de wintermaanden uw boot goed in de gaten houden. Mocht u uw contract om willen zetten, neemt u dan contact op met onze havenmeesters op tel. 0162- 68 22 49 of via havenmeester@jachthavenbiesbosch.nl

Hou vol, blijf gezond en tot snel!

Hartelijke groet, Renate Ilmer, Manager

Update - 17 mei 2021

Geachte ligplaatshouder,

In het kader van de, door de regering aangekondigde, versoepelingen is het havenkantoor weer open voor bezoekers.

Het gebruik maken van het tankstation en het bijvullen van drinkwater is ook weer mogelijk.

Klik hier voor de actuele openingstijden: 

Update - 15 december 2020

Geachte ligplaatshouder,

In het kader van de, door de regering aangekondigde, lockdown zijn wij genoodzaakt het havenkantoor te sluiten voor bezoekers.

Uiteraard zijn wij telefonisch en per mail bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30u t/m 17.00u.

De havenmeesters zullen iedere werkdag aanwezig zijn op de haven voor de controle en het toezicht op de steigers.

Het tankstation en het bijvullen van drinkwater is enkel mogelijk op afspraak. Bel hiervoor met de havenmeester op 0162 68 22 49.

Hou vol, blijf gezond en tot snel!

Hartelijke groet, Renate Ilmer, Manager

---

Update - 14 oktober 2020

Geachte ligplaatshouder,

Gisteravond heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen afgekondigd. Die gaan vanavond om 22.00uur in.

Een gedeeltelijke lockdown om het aantal besmettingen terug te dringen. Met name het aantal contactmomenten en reisbewegingen moeten worden beperkt in de hoop een complete lockdown over 2 weken te voorkomen.

Onze suggestie naar u is dan ook, probeer uw boot tijdig uit het water te halen, zodat u zich, bij eventuele scherpere maatregelen, geen zorgen hoeft te maken over uw boot.

Tevens bieden wij u de mogelijkheid om uw huidige seizoenscontract om te zetten naar een jaarcontract. Dit niet tegen het wintertarief maar u betaalt dan slechts het verschil tussen een seizoen en jaarcontract.

Op deze manier hopen wij met u mee te denken en kunnen wij ook gedurende de wintermaanden uw boot goed in de gaten houden.Mocht u uw contract om willen zetten, neemt u dan contact op met onze havenmeesters op tel. 0162- 68 22 49 of via havenmeester@jachthavenbiesbosch.nl

Om de contactmomenten te beperken hebben wij onze bezetting aan moeten passen. Wij  rekenen  op uw begrip als onze service en diensten hierdoor iets langer op zich laten wachten dan u van ons gewend bent.

Hou vol, blijf gezond en tot snel!

Hartelijke groet, Renate Ilmer, Manager

---

Update - 15 juni 2020

Gemeenschappelijke sanitair gebouwen volledig geopend

Vanaf 15 juni 2020 zijn de gemeenschappelijke sanitair gebouwen weer geopend voor gebruik. Waar eerst enkel de toiletten gebruikt mochten worden, zijn nu ook de douches weer open voor gebruik. Hou ook hier zo veel mogelijk rekening met elkaar.

Update - 03 juni 2020

Gemeenschappelijke toiletten weer geopend

Vanaf 03 juni 2020 zijn de gemeenschappelijke toiletten weer geopend voor gebruik. Gemeenschappelijke douches blijven gesloten.

Update - 01 mei 2020

Versoepeling Corona Maatregelen in De Haven

Passanten weer welkom

Vanaf zaterdag 2 mei a.s. zijn passanten weer welkom in Jachthaven Biesbosch! Overnachten is enkel toegestaan wanneer u eigen sanitaire voorzieningen aan boord heeft. Gemeenschappelijke sanitaire ruimtes blijven gesloten!

Vanwege onze veiligheidsmaatregelen zal de dienstverlening vertraagd zijn en moet u wellicht langer wachten dan u van ons gewend bent. Wij rekenen op uw begrip.

Havenkantoor beperkt open

Vanaf zaterdag 2 mei a.s. gaat ons havenkantoor weer in beperkte vorm open. Aangezien er slechts één bezoeker tegelijkertijd naar binnen mag, wordt u vriendelijk verzocht te wachten tot het stoplicht onderaan de trap op groen staat. Ook tijdens het wachten vragen wij u om 1,5m afstand te houden. Contante betalingen zijn niet mogelijk, u kunt dus alleen met PIN betalen! 

Uiteraard vragen wij u thuis te blijven wanneer u griep- of verkoudheidsverschijnselen heeft.

We zijn iedere dag geopend van 8:30 tot 17:00uur.

Tankstation beperkt open

Vanaf zaterdag 2 mei a.s. kunt u ons vernieuwde tankstation weer gebruiken. U wordt hier verzocht om zelf te tanken en met de PIN te betalen. Er mogen slechts twee boten tegelijkertijd tanken om iedereen de ruimte te geven. Gelieve in uw boot te wachten tot u kunt tanken. Ook hier nemen wij geen contante betalingen aan en kunt u dus alleen met PIN betalen.

Sinds dit seizoen hebben wij Euro 98 (E5) aan de pomp in plaats van Euro 95 (E10), dit om te zorgen dat ook de oudere motoren goed op onze brandstof zullen lopen.

Uiteraard hangen er handschoenen voor u klaar!

Het tankstation is 7 dagen per week geopend van 9:00 tot 16:30uur.

SPAR-Enjoy gaat weer open

Over een week kunt u weer terecht bij SPAR-Enjoy Drimmelen voor al uw boodschappen. Vrijdag 8 mei a.s. zijn haar deuren weer geopend. Houd wel rekening met aangepaste openingstijden en beperkt assortiment.

Camperpark geopend

Vanaf vrijdag 1 mei zal het camperpark weer geopend zijn.

Het sanitairgebouw blijft gesloten! Enkel toegang voor campers met eigen sanitaire voorzieningen. Stortplaats voor het chemisch toilet is uiteraard geopend.

U dient achteruit in te parkeren om zo veel mogelijk afstand tot elkaar te bewaren.

Uiteraard zijn hier ook hygiëne maatregelen getroffen.

Update - 03 april 2020

Noodverordening

De voorzitters van de Brabantse veiligheidsregio’s hebben besloten dat recreatief nachtverblijf verboden is vanaf vrijdag 3 april 2020 18.00 uur. Hiervoor is een nieuwe noodverordening gemaakt. Deze kunt u in zijn geheel nalezen https://bit.ly/2UZbjLu

De nieuwe noodverordening verbiedt het aanbieden van recreatief nachtverblijf en het aanwezig zijn op locaties waar recreatief nachtverblijf plaatsvindt.

Tevens is het verboden sanitaire voorzieningen in de vorm van gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen op of bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes, parken, natuurgebieden en jachthavens en stranden open te houden. Dit omdat hier 1,5 meter afstand tussen personen niet lukt.

Na afloop van de meivakantie, 10 mei 2020, beoordelen de voorzitters van de Brabantse veiligheidsregio’s opnieuw of verlenging van het verbod noodzakelijk is.

De jachthaven is overdag bereikbaar en het is ook niet verboden om te gaan varen.

Hou afstand, hou vol en hopelijk tot snel !

Alleen samen krijgen we corona onder controle!

---

 

Update - 01 april 2020

Met ingang van 2 april a.s. zijn alle sanitaire voorzieningen gesloten ! 

Update - 24 maart 2020

In navolging van de instructies en aangescherpte maatregelen van de regering van gisteravond moeten we ons allemaal concentreren op de vraag hoe we onze gezinnen, werknemers, gasten en gemeenschappen het beste kunnen beschermen en ondersteunen in het licht van deze zich ontvouwende crisis.

We moedigen u aan om thuis te blijven, om de sociale instructies na te leven en om alleen te reizen indien echt noodzakelijk.

Daarom zullen we met onmiddellijke ingang dan ook alle passende maatregelen nemen om onze klanten, ons personeel en uw boten veilig te houden.  Dagelijks zullen hiervoor collega’s ter plaatse zijn om de veiligheid te waarborgen en dagelijks voor uw boten te zorgen.

Met onmiddellijke ingang gesloten:

 • Het havenkantoor
 • Tankstation
 • Camperpark
 • Betaald Parkeerterrein
 • Plons- en Ploeterspeeltuin

Wij proberen onze sanitair units zolang mogelijk open te houden. Wij hebben hiervoor dan ook de hygiëne maatregelen aangescherpt en er zal dagelijks schoongemaakt worden.

Blijf met ons communiceren op afstand, per telefoon en e-mail. Wij zijn hier om u te ondersteunen en te zorgen voor uw boot tijdens deze ongekende tijden.

Update - 16 maart 2020

In lijn met de landelijke maatregelingen met betrekking tot het Coronavirus hebben wij ook aangepaste regels moeten opstellen. Wij doen ons uiterste best onze dienstverlening zo goed mogelijk te laten verlopen en vragen uw begrip voor de onderstaande aanpassingen:

 • Wij werken met een minimale bezetting waardoor u wellicht iets langer moet wachten voordat wij u kunnen helpen.
 • Hierdoor is het havenkantoor alleen geopend voor dringende en uitsluitend haven gerelateerde zaken
 • Wij vragen u deze bezoeken tot een minimum te beperken en vooraf telefonisch een afspraak te maken via 0162-68 22 49
 • Betalingen kunnen uitsluitend per PIN of Creditcard plaatsvinden, er wordt GEEN contant geld aangenomen
 • Ons tankstation is open echter ook hier alleen per PIN of Creditcard betalen
 • Wij ruilen de komende weken geen sleutels om, u kunt tot die tijd met de CODE de parkeerterreinen en steigers op. (deze code blijft van kracht tot in ieder geval 6 april)
 • Wij trachten z.s.m. het water op de steigers te zetten
 • Ter bescherming van onze staff vragen wij u gepaste afstand te bewaren (1,5 meter)
Terug naar Nieuws