Ga terug naar Overzicht
Jachthaven Biesbosch NL
  • Lymington Yacht Haven
  • Haven Quay, Lymington
  • Largs Yacht Haven
  • Troon Yacht Haven
  • Fambridge Yacht Haven
  • Neyland Yacht Haven
  • Plymouth Yacht Haven
  • Yacht Haven Quay, Plymouth
  • Blagdons Storage, Plymouth
  • Jachthaven Biesbosch, NL
Nationaal Park de Biesbosch

Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch

Biesbosch Boot

Drimmelen was Drimmelen niet geweest zonder De Biesbosch, het grootste Nationaal Park van Nederland.

De Biesbosch is niet te beschrijven, je moet er zijn geweest om het Biesboschgevoel te hebben. Het is een schitterend deltagebied met kreken en grienden en met een bijzondere fauna zoals bevers, zeearenden en het ijsvogeltje.

Bever

De bever werd in de jaren 90 opnieuw in het gebied geïntroduceerd nadat deze als gevolg van de pelsjacht voor jassen en hoeden uitgestorven was. 
Ze zijn zich steeds meer thuis gaan voelen in dit ruige gebied en de populatie breidt zich nog steeds uit. 

Waterjungle

Het Nationaal Park De Biesbosch is ook een internationaal erkend 'Wetland', een bijzonder gebied voor broed- en trekvogels. Van dit soort deltagebieden zijn er maar enkele in Europa: een heuse waterwildernis!

Zeearend

De zeearend is met zijn 2,5 meter spanwijdte met recht een vogel te noemen die indruk maakt. Na sinds de Middeleeuwen afwezig te zijn geweest in de Nederlandse natuur, broedt er sinds 2013 een zeearendpaartje in de Biesbosch. Ook dit jaar leverde dat twee prachtjongen op. Lees hoe 'onze' boswachter Thomas van der Es met zijn team en gevaar voor eigen leven ze ringde... 

Biesbosch informatie

In het Biesbosch Bezoekerscentrum op de haven vindt u een boeiende tentoonstelling en videopresentaties over dit fascinerende natuurgebied. U komt er ook alles te weten over de combinatie van vakantiegenot én zorgvuldige omgang met kwetsbare natuur.

Het Biesbosch Bezoekerscentrum is tevens het vertrekpunt voor een rondvaart met wandeling door het Nationaal Park. U krijgt begeleiding van een gids. Bij de rondvaart kunt u kiezen voor een open boot (tot 50 personen) of de gesloten salonboot.

Meer informatie over tochten vindt u op www.staatsbosbeheer.nl en www.biesbosch.org  of www.zilvermeeuw.nl

Historisch Drimmelen

Drimmelen Tuinen

Op loopafstand van de haven ligt Drimmelen. Het dorp telt slechts 500 inwoners en heeft een prachtige oude kern. Vrijwel het gehele dorp valt onder het beschermd dorpsgezicht. Een wandeling langs de Herengracht en de Weitjes is onvergetelijk.

Sinds 2013 heeft Drimmelen ook een bijzondere bewoner: een bever!

En ongetwijfeld een hele dappere, want meestal houden de schuwe dieren zich ver van de bewoonde wereld.
Tegen de avond is dit wilde dier vaak zwemmend met takken tussen de tanden geklemd te spotten in het water De Put of de Vaart.
Wie langs de Herengracht kuiert kan hem zomaar tegen het lijf lopen, dus fototoestel mee!

Vast een kijkje nemen?
Bekijk de aflevering van Onze Streek:

 

Made

Het nabijgelegen Made was de geboorteplaats van zeiler Hans Horrevoets, die zijn zeilcarriere dan ook in onze haven begon. In Made is het prima winkelen. Zowel met de auto als op de (leen- of huur-)fiets zijn de vele voorzieningen in Made snel binnen handbereik.
En in de lente en zomer hoeft u alleen de borden maar te volgen voor heerlijk versgestoken asperges of bakken vol zoete aardbeien zo van het land!

Geertruidenberg

FietstochtjeHet vestingstadje Geertruidenberg ligt aan de monding van rivier de Donge, op de plaats waar ook de rivieren de Amer en de Bergsche Maas samenkomen. 
Het heeft een gezellig marktplein en een prachtige historische stadskern.
In en om het stadje zijn vele fiets- en wandelroutes uitgezet.
Informatie hierover is te verkrijgen bij de VVV.

Bruisend en bourgondisch

De bourgondische stad Breda staat bekend om haar gezelligheid en culinaire karakter. Op een half uur rijden van de haven kunt u al genieten van alles wat deze boeiende stad biedt.

In juni 2014 werd de verhoging van de Trambrug naar Breda voltooid. De doorvaarhoogte naar de stad toe is nu 3.20 m waardoor de haven in het hart van de stad bereikbaar wordt voor veel plezierjachten.

Entertainment

Puur bruisend entertainment voor alle leeftijden vindt u natuurlijk in de nabij gelegen attractieparken Efteling en Beekse Bergen.

Vraag bij de jachthavenreceptie naar verdere informatie en folders over wat er te doen is in de nabije omgeving.