Ga terug naar Overzicht
Jachthaven Biesbosch NL
  • Lymington Yacht Haven
  • Haven Quay, Lymington
  • Largs Yacht Haven
  • Troon Yacht Haven
  • Fambridge Yacht Haven
  • Neyland Yacht Haven
  • Plymouth Yacht Haven
  • Yacht Haven Quay, Plymouth
  • Blagdons Storage, Plymouth
  • Jachthaven Biesbosch, NL
Een zeilfeestje van formaat

Winterzeilwedstrijd

29 oktober - 25 maart 2018

WSV Biesbosch organiseert voor de 42e keer winterzeilwedstrijden vanuit Drimmelen. In samenwerking met vele vrijwilligers en sponsoren wordt er een top zeilevenement neergezet waarbij de strijd op het water gecombineerd wordt met een gezellige après sail. Drimmelen is gelegen in het watersportgebied van Brabant en vormt de poort tot de Biesbosch. De wedstrijden worden verzeild op rivier de Amer, Hollands Diep en Merwede. Gevarieerd wedstrijdwater waarbij de zeilers optimaal gebruik moeten maken van tactiek, windshifts & stroming.

Er wordt gestreden in de klassen ORC, J-22, Cork 1720, Sportboot en ongemeten jachten. Eenheidsklassen (kielboot) zijn van harte welkom en krijgen een eigen start vanaf 5 inschrijvingen. Om aan een groeiende vraag te voldoen introduceren we deze jubileumeditie een doublehanded klasse binnen de ORC. De DH deelnemers starten mee in de ORC klasse(n) en varen een dubbel klassement gebaseerd op de ORC triple number en Special scoring DH ToT rating. Een dubbele kans op een mooie dag of overall prijs !! 

Programma winterwedstrijden 2017 - 2018:
WW1 - 29 oktober
WW2 - 12 november
WW3 - 26 november
WW4 - 10 december
WW5 - 14 januari 
WW6 - 04 februari 
WW7 - 04 maart
WW8 - 25 maart  

Het inschrijfgeld voor de serie bedraagt EUR 80,- . Tevens bestaat de mogelijkheid om uw schip bij WSV Biesbosch af te meren in de periode van 1 november tot 31 maart. De kosten hiervoor bedragen EUR 5,- per m2 , stroomverbruik (16A)  wordt per KWh afgerekend (EUR 0,25).

Veiligheid heeft prioriteit bij de organisatie en alle deelnemers zijn verplicht een reddingsvest te dragen. Op het water is de reddingsbrigade Dordrecht aanwezig, geassisteerd door een drietal volgschepen.

Bemanningspool

Een schip heeft bemanning nodig, zeker om aan een wedstrijd mee te doen. Soms zijn bemanningsleden op zoek naar een schip, soms een schipper op zoek naar bemanning. Via de bemanningspool proberen we schippers en bemanningsleden bij elkaar te brengen.

Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer en ervaring/wensen naar info@winterwedstrijden.com , dan plaatsen we vraag en aanbod zo snel mogelijk op de site. Vervolgens is het aan schipper en bemanningslid om contact met elkaar op te nemen.

www.wsvbiesbosch.nl