Ga terug naar News & Events Overzicht
Jachthaven Biesbosch NL
  • Lymington Yacht Haven
  • Haven Quay, Lymington
  • Largs Yacht Haven
  • Troon Yacht Haven
  • Fambridge Yacht Haven
  • Neyland Yacht Haven
  • Plymouth Yacht Haven
  • Yacht Haven Quay, Plymouth
  • Blagdons Storage, Plymouth
  • Jachthaven Biesbosch, NL
Wat gebeurt er op Jachthaven Biesbosch?

Gent Boat Show succes

19 februari 2014

Belgian Boat Show 2014 te Gent succes voor Jachthaven Biesbosch

Het bezoek van talrijke geïnteresseerde bezoekers, maar ook van trouwe ligplaatshouders aan onze stand op de Gent Boat Show maakten deze beurs tot een waar succes.
Maar ook andere exposanten ervoeren de positieve sfeer die onder het publiek heerste en sloten zondag af met een ferme glimlach.

Onderstaand een korte impressie:

BBS 2014

Gent – Door de kaap van de 30.000 bezoekers ruim te overschrijden, noteerde de Belgian Boat Show 2014 een stijging van maar liefst 21 procent. Men ging massaal in de vier hallen van Flanders Expo op ontdekking naar de kracht van de verwantschap met het waterplezier. Dit kreeg tijdens dit nautische event een duw in de rug van een langzaam herwonnen consumentenvertrouwen.

De meeste exposanten waren dan ook enthousiast na de sluiting op zondag 16 februari en gaven aan goede tot zeer goede zaken te hebben gedaan. Er werden zowel grote jachten als kleinere, trailerbare boten verkocht en in de sector vaarvakanties werden er effectief reizen geboekt. De vraag naar vaaropleiding en brevetten was het grootst sinds jaren.

Voorzichtig optimisme in de branche Hoewel het aanbod van opgestelde kajuitzeiljachten minder was, bleek de koopintentie voor deze specifieke niche te zijn weergekeerd. Dat vertelden de standhouders die soms alleen met een demostand aanwezig waren. Door de band is de goede geest bij het publiek zo sterk dat vele watersportbedrijven verwachten dat de verkoop na het sluiten van de beurs nog lang voelbaar zal zijn.

Het publiek genoot duidelijk van het thematische beursparcours zoals dat vorig jaar werd ingeluid. Detaillisten en accessoires in hal 3, reisoperatoren, opleiding en overheidsdiensten in hal 5, federaties en andere stimulerende organisaties in hal 7, grote en kleine boten plus motoren, jetski’s en opblaasboten in hal 8.

Grotere variatie aan watersporten slaat duidelijk aan. De Belgian Boat Show was meer dan tevoren de weergave van wat er op de watersportmarkt in België gebeurt. Deze show gaf het duidelijkste beeld aan zowel de ervaren watersporter als de beginners van wat er mogelijk is op, in en aan het water.

Zeker de occasionele watersporter, een groeiend percentage bij de nautische beoefenaars, vindt op de Belgian Boat Show zijn gading: beachsporten zoals surfen, kitesurfen en stand up paddle maar ook het zeevissen en het vernieuwde aanbod van huurjachten, sloepen en RIB’s. Dit stemt perfect overeen met de vraag van de nieuwe vrijetijdsconsument naar korte, intense en gevarieerde recreatieaanbiedingen.

Tegelijk konden de bezoekers voor het eerst kennis maken met de nieuwe initiatieven van jachtbouw in België, ongekende financieringsformules en een ruimere keuze aan kleding, accessoires maar ook specifieke technieken om de vloot bestaande jachten verder uit te rusten en dus waardevoller te maken.

(bron: Nauticlink)

Jachthaven Biesbosch kijkt reeds uit naar deelname aan de beurs 2015.

De 27ste editie van de Belgian Boat Show zal plaatshebben van 14 t/m 16 en van 20 t/m 22 februari 2015 in Flanders Expo, Gent.

Volg ons op Facebook en Twitter om als eerste op de hoogte te zijn van al ons nieuws.