Ga terug naar News & Events Overzicht
Jachthaven Biesbosch NL
  • Lymington Yacht Haven
  • Haven Quay, Lymington
  • Largs Yacht Haven
  • Troon Yacht Haven
  • Fambridge Yacht Haven
  • Neyland Yacht Haven
  • Plymouth Yacht Haven
  • Yacht Haven Quay, Plymouth
  • Blagdons Storage, Plymouth
  • Jachthaven Biesbosch, NL
Wat gebeurt er op Jachthaven Biesbosch?

Sportbotenweer tijdens Winterwedstrijd in Drimmelen

04 december 2017

WSV Biesbosch - WinterWedstrijden

Opgewarmd door aflevering één van The Volvo Ocean Race op Veronica en Clubracer waren de zeilteams op zondag 12 november al weer vroeg in de veren voor winterwedstrijd twee in Drimmelen. Een winterwedstrijd met alle soorten neerslag en wind.

De sportboten startten nog in een windluwte, de Orc race werd 1 minuut voor de start geconfronteerd met een regenbui met sterke wind. Uit de wat chaotische start kwam de Csi Rakker al snel naar voren. Na het het eerste stuk kruisrak, op het wat smalle deel van de Amer, lag deze Archambault 31 ver genoeg voor om de wedstrijd uit te zeilen en na 2 uur en 40 minuten te finishen. Meer dan 10 minuten later was pas de finish van nummer 2, de strak gevaren J-35 JanBoel. Nog later volgde de rest van vloot, ook waren vanwege het weer al een paar boten uitgevallen.

Het was dan ook meer de dag voor de snelle sportboten. Achter de winnende en supersnel varende Cork 1720 Friends zat de Laser SB20 3J's van Jeroen Kop, die met technisch zeer goed uitgevoerde gijpen vol plané het voordewindse rak afkruiste. Ook in de sportboten races van vandaag waren de tijdverschillen best groot, dit omdat fouten gelijk afgestraft werden vanwege de omstandigheden. De tweede Sb20 kwam pas 6,5 minuten later binnen, tussen de eerste Cork en de laatste Cork zaten maar liefst 19 minuten in race 3.

Het was overigens niet alleen slecht weer, dag-sponsor Zomer zeilde mee in de J22's, niet zonder succes want deze advocaten konden tussen de buien door genieten van korte opklaringen en voeren vooraan in het veld. Ook dit jaar strijden na vier gevaren races weer de Gap met de Ranger om plaats 1, die ze allebei vandaag dan ook één keer haalden.

De organisatie genoot respect vanwege een vooraankondiging waarin werd gemeld dat de zeilers allemaal al in de haven zichtbaar een zwemvest moesten dragen. Ook houdt de organisatie met strakke hand een zone vrij voor tegemoet komend vaarverkeer tijdens de starten. Dit geeft weer goed vertrouwen voor de derde winterwedstrijd op 26 november in het Brabantse Drimmelen.

Tekst: Theo Bakker
Foto: Team Winterwedstrijden

www.wsvbiesbosch.nl