Ga terug naar News & Events Overzicht
Jachthaven Biesbosch NL
  • Lymington Yacht Haven
  • Haven Quay, Lymington
  • Largs Yacht Haven
  • Troon Yacht Haven
  • Fambridge Yacht Haven
  • Neyland Yacht Haven
  • Plymouth Yacht Haven
  • Yacht Haven Quay, Plymouth
  • Blagdons Storage, Plymouth
  • Jachthaven Biesbosch, NL
Een high five op vier poten

Steigerportret Boris

01 oktober 2015

Het is een vrolijke noot op steiger MC:  de zwarte snoet van bouvierpup Boris. Wie langsloopt kan op een enthousiaste high five rekenen. Tijd voor het JHB-team om eens nader kennis te maken en ligplaatshouders Martien en Anja te ontmoeten.

Boris

Martien en Anja Gijsbrechts kunnen zich al niet meer exact heugen sinds wanneer ze in de jachthaven liggen, maar hun 25-jarig jubileum hebben ze zeker gehaald. Boris daarentegen maakt nog maar 9 maanden deel uit van de familie Gijsbrechts. Toch is hij al helemaal thuis in de watersport.

Martien en Anja haalden de op Tweede Kerstdag geboren pup bij kennel Dafzicht, de Brabantse kennel die bekend staat om zijn kampioenbouviers. “Hij vindt het heerlijk op de boot en de Biesbosch is één grote speeltuin voor hem,” lacht Martien. 

20150825 174615 Resized

Boris van... Boris

Boot Boris heeft een beduidend langere staat van dienst dan zijn naamgenoot. Martien kocht de Ameril motorkruiser van scheepswerf De Amer in 1981. De laatste staalbouw, voordat de werf overging naar glasvezel. Vele uren heeft hij vervolgens gestoken in een ingrijpende renovatie, maar nu is Boris helemaal naar hun zin. Èn een blijvertje.

“Groter en mooier kan altijd natuurlijk, maar we varen vooral om ons plezier en willen ernaast nog lekker onbezorgd kunnen leven”, vat Anja het mooi samen. 

Spannend

Met boot Boris hebben ze in het verleden heel wat spannende momenten beleefd, toen ze nog grotere tochten maakten. Maar de laatste jaren genieten ze vooral van wat rustigere vaardagen in de Biesbosch. Het avontuur zoeken ze niet meer op.

Anja kan zich het varen op de drukke Oosterschelde nog wel levendig herinneren. Of de oversteek op het IJsselmeer toen het plots ging spoken. Het leek onmogelijk geworden de beoogde haven te bereiken. “Een wijsheid die een oude schipper mij ooit toevertrouwde kwam toen in me op: ‘Varen is niet van A naar B komen. Varen is vertrekken en zien waar het water je brengt.’ Dus zijn we die avond gewoon de haven binnengelopen waar we toevallig op uitkwamen. Dàt is varen!”

_________________________________________________________

Steigerportretten is een nieuwe rubriek van Jachthaven Biesbosch.
Kent of bent u ook een ligplaatshouder met een bijzonder - of een doodgewoon - verhaal?
We komen graag eens aan boord om u in de spotlights te zetten.