Ga terug naar News & Events Overzicht
Jachthaven Biesbosch NL
  • Lymington Yacht Haven
  • Haven Quay, Lymington
  • Largs Yacht Haven
  • Troon Yacht Haven
  • Fambridge Yacht Haven
  • Neyland Yacht Haven
  • Plymouth Yacht Haven
  • Yacht Haven Quay, Plymouth
  • Blagdons Storage, Plymouth
  • Jachthaven Biesbosch, NL
Ware wateravonturiers...

Steigerportret fam. Schroeder

In onze Steigerportretten maakt u gewoonlijk kennis  met een ligplaatshouder van Jachthaven Biesbosch. Ditmaal maken we hier graag een uitzondering op. Ontdek hieronder waarom deze gasten een beetje bijzonder zijn en hoe we aan boord terecht kwamen.

Het is iets dat we niet eerder meemaakten: gasten die na jaren in de haven te gast te zijn geweest het haventeam uitnodigen aan boord om afscheid te nemen.
Het Britse motorbootkoppel Paul en Heather Schroeder van de Isabela deed het. 

bootborrel

The hard way

Hun 12 meter lange Vlet werd in 2007 naar hun persoonlijke wensen gebouwd door scheepswerf Smelne. Dat er groot Stevens Vlet op de romp staat is volgens Paul Schroeder een ‘marketing dingetje’. “De Engelse tong wil nog wel eens struikelen over ‘Smelne’, vandaar.”

Isabela werd ontworpen voor lange vaartochten en uitgerust met grote water- en dieseltanks, een generator en flink wat opslagruimte. 

Een lange tocht langs de oostkust van Engeland bracht ze langs Fambridge Yachthaven, onze zusterhaven aan de andere zijde van het Kanaal. De oversteek was snel gemaakt en via de Belgische kanalen en de Westerschelde bereikten ze Nederland. The hard way noemen ze dit nu lachend, vergeleken bij de gemaksoplossing van drie jaar terug waarbij ze Isabela per truck naar Jachthaven Biesbosch lieten vervoeren en zelf heen en weer reisden per auto.

Isabela - Schroeder

Springplank

Ze waren meteen enthousiast over Jachthaven Biesbosch: “De service zoals we deze in Drimmelen krijgen van het haventeam, de jachtstalling en de watersportwinkels is ongekend voor Engelse begrippen.”

De haven werd de jaren erna dan ook hun zomerse thuisbasis en winterstalling, en steiger MH werd hun springplank naar de rest van Nederland. Van Lauwersoog tot Maasbracht hebben ze het doorkruist en met 3000 vaarkilometers en meer dan 70 havens op hun conto blijken het ware wateravonturiers.

Ze hebben bij elkaar waarschijnlijk meer van het land gezien dan menig Nederlandse watersporter! 

unique JHB bag

Gebroederlijk

Ook voor de komende jaren hoopten ze nog van de Biesboschwateren te kunnen genieten, maar half september ontvingen wij het nieuws dat ze helaas hadden besloten Isabela te verkopen.

De avond voordat ze de haven verlieten en met Isabela koers zetten naar Drachten waar ze gebouwd is, werd het nog echt gezellig aan boord. Er was authentiek serviesgoed van Tesco, English meatballs en feestelijke bubbels. 

Het mooiste aan varen in Nederland volgens de familie Schroeder? Dat de ‘kloof’ tussen zeilers en motorboten hier niet zo voelbaar is als in Engeland. “Hier liggen we gebroederlijk zij aan zij in de sluis en groeten we iedereen. Dat doen we in Engeland ook, maar daar zwaaien de zeilers mooi niet terug!”

Dat ze ook op ander vlak avonturiers zijn blijkt wel uit het feit dat ze tijdens hun verblijf in hotel De Korenbeurs in Made een zeer bijzonder Gintonic menu hebben weten te ontdekken, dat ons tot nog toe niet ter ore was gekomen...

De ochtend erna voer Isabela uit. We konden niet anders dan met z’n allen heel hard zwaaien. 

De eerstvolgende gintonic  wordt een toost op de familie Schroeder!

 

_________________________________________________________

 

Steigerportretten is een nieuwe rubriek van Jachthaven Biesbosch.
Kent of bent u ook een ligplaatshouder met een bijzonder - of een doodgewoon - verhaal?
We komen graag eens aan boord om u in de spotlights te zetten. 

Steigerportret Boris - steiger MC 
Steigerportret fam. Sprangers - steiger MN
Steigerportret fam. Van Pelt - steiger MI