Ga terug naar News & Events Overzicht
Jachthaven Biesbosch NL
  • Lymington Yacht Haven
  • Haven Quay, Lymington
  • Largs Yacht Haven
  • Troon Yacht Haven
  • Fambridge Yacht Haven
  • Neyland Yacht Haven
  • Plymouth Yacht Haven
  • Yacht Haven Quay, Plymouth
  • Blagdons Storage, Plymouth
  • Jachthaven Biesbosch, NL
De haven? Gevaarlijk leuk!

Steigerportret familie Van Pelt

Zou het de nieuwe speeltuin op de landtong zijn? Of is het een trend? We zien steeds vaker piepjonge watersportertjes op de steigers en we zijn er blij mee. Tijd voor het JHB-team om eens aan boord te gaan bij een jong watersportgezin.

Het is juni, maar nog lang geen zomer. De familie Van Pelt loopt na een regenachtig rondje over de haven weer richting steiger MI, waar boot X-Plore! helderwit deint onder een grauwe lucht. De half opengebleven kap heeft maar de helft van de regenbui van zojuist buiten kunnen houden.

Waterratjes

Boaz van vijf lijkt het allemaal niet te deren. Stoicijns laat hij zijn voeten met de koude waterstraal afspoelen alvorens hij na grote zus Jasmijn de natgeregende kuip in duikt. “Het was zelfs hún idee om dit weekend naar de boot te komen,” zegt vader Niels. “We wonen prachtig en thuis hebben ze alle ruimte en bergen speelgoed, maar de boot blijft favoriet.” Alle gadgets van thuis lijken eenmaal aan boord ook op slag vergeten. Boaz en Jasmijn hebben genoeg aan de wirwar aan (natte) legostukjes op tafel. Geen wonder, want deze twee waterratjes zijn zo ongeveer aan boord geboren.

Van Pelt lego

Gezelligheid

Hoe het allemaal begon? Niels werd ooit aangestoken door een vriend die met een kleine speedboot in de haven van Drimmelen lag. Eén keer meevaren en hij wist direct: “Dát wil ik ook”. In 1999 kocht hij zijn eerste speedboot. Een witte Fletcher Bravo die hij helemaal opknapte. “Voor mij was er niet zoveel aan,” verzucht Niels’ vrouw Miriam. De mannen aan de – toen nog houten – steigers zochten elkaar op en hadden het voortdurend over... bóótjes. Maar kleine bootjes worden groot. De wens voor een slaapplaats maakte dat er in 2005 een Bayliner Avanti  kwam, plús een ligplaats in het zojuist geopende nieuwe bassin. “Dát was echt een gezellige hoek”, glimlacht Miriam. Leuke mensen, heerlijke weekendjes.

Een verhuizing naar Hoge Zwaluwe deed ze tijdelijk overstappen naar de haven van Lage Zwaluwe. “Ook een leuke haven hoor, maar we voelen ons gewoon thuis in Drimmelen.” Nu wonen ze weer in Teteringen en liggen met hun 33 voeter Fairline Targa aan steiger MI. Een heerlijk stabiele boot met enorm veel ruimte in de diepe kuip. “Misschien gaan we ooit over naar een 40 voet Fairline met aparte slaapruimtes, maar het liefst op ditzelfde plekje. We willen hier nooit meer weg.”

Van Pelt gezin

Gevaarlijk leuk

Varen doen ze vaak richting het Tweede Gat en voor Boaz en Jasmijn is de Biesbosch met de vele strandjes één groot avontuur. Boaz noemt op wat hij allemaal al gespot heeft: “Bevers, ijsvogeltjes, schildpadden (heus hoor!) en dolfijnen. Of was dat nou niet hier...?” Eenmaal aan wal zijn ze niet uit de speeltuin weg te slaan en willen ze thuis ook wel zo’n kabelbaan. Én ze hebben het ontzettend getroffen met de buren aan de steiger die ook jonge kinderen hebben. Mooie avonden brengen ze vaak samen door met een wijntje aan dek.

Er is eigenlijk maar één groot gevaar, voegt Niels toe: “We varen steeds minder, want het is hier gewoon té leuk!”

_________________________________________________________
Steigerportretten is een nieuwe rubriek van Jachthaven Biesbosch.
Kent of bent u ook een ligplaatshouder met een bijzonder - of een doodgewoon - verhaal?
We komen graag eens aan boord om u in de spotlights te zetten. 

 

Lees ook: