Ga terug naar News & Events Overzicht
Jachthaven Biesbosch NL
  • Lymington Yacht Haven
  • Haven Quay, Lymington
  • Largs Yacht Haven
  • Troon Yacht Haven
  • Fambridge Yacht Haven
  • Neyland Yacht Haven
  • Plymouth Yacht Haven
  • Yacht Haven Quay, Plymouth
  • Blagdons Storage, Plymouth
  • Jachthaven Biesbosch, NL
Een stukje Brabant Plus

Walportret Het Witte Huis

Ze zijn nog niet open als we ze bezoeken begin april, maar de gloednieuwe koffiemachine draait al overuren.

Het Witte Huis, zoals het voormalige clubhuis van WSV Drimmelen al in de wandelgangen van Jachthaven Biesbosch werd genoemd, wordt met vereende krachten omgetoverd tot Grand-Café.

Aan de grote tafel in de zonovergoten ruimte die over de hele haven uitkijkt, is het een stoelendans van mensen die door Brenner Verhagen en zijn partner Marjolein van Schendel eerst onthaald worden op een goede koffie, alvorens aan de slag te gaan met tegels, hout of gordijnen. Maar gewoon even binnenvallen om te buurten vinden ze ook prima. Ondanks het drukke schema ogen ze de rust zelve.  “Koffie of cappucino? En neem lekker een koekje erbij.”

Brenner Buiten 2

Het is een stamtafel geworden. En het merendeel van alle toegesprongen hulp bestaat uit vrienden en familie. Dat is Brabant.

Binnen heeft vader Verhagen zijn meubelmakerskunsten gebotvierd op een modern ogende bar, een jaloersmakende multimedia-wijnwand en een hoge banksloep waar kinderogen van gaan glimmen.

Buiten sleept een jeugdig ogende man met tegels voor het terras. “Dat is opa Ad,” licht Brenner hoofdschuddend toe. “Eenentachtig jaar en hij weet van geen ophouden.”

Brenner en Marjolein daarentegen zijn de benjamins onder de ondernemers op de haven. Maar al met een staat van dienst waar je u tegen zegt. En met dezelfde daadkracht als opa Ad. Zo runde Marjolein met 17 jaar haar eerste kledingzaak in Made. Later kwam daar nog een tweede Boutique by Marjolein bij in Ulvenhout.  Maar de horeca is ook een passie en in Drimmelen valt alles op zijn plek: wonen-werken-genieten.  “Vanuit de bar kijk ik zó tot aan de boot van mijn ouders en van mijn broer. Wie heeft er nu zó’n bizar mooie voortuin?”

Het Witte Huis

Ook Brenner glundert als hij naar buiten kijkt en de haven overziet. “Water hoort bij mij. Zelfs op vakantie in het buitenland moet ik altijd even naar een haventje toe.”

Dat zijn opa havenmeester in de oude haven was tekent zijn dna. Tien jaar lang werkte Brenner  ’s zomers bij bootverhuurbedrijf Watersport. “En dan ’s avonds met alle jongens in bootjes de Biesbosch in. Kampvuurtje, kamperen en de volgende morgen vlak voor werktijd weer terug.” Voor het opzetten van Biesbosch-Sloepenverhuur in de jachthaven had hij de juiste visie. En de juiste portie lef en energie. Want daarnaast bestaat nog steeds zijn ‘gewone’ baan bij een internationaal bedrijf. Ook nu eerdaags Het Witte Huis open gaat. 

Dat hij pas op de Eerste Hulp van het ziekenhuis de rust vond om Marjolein te ontmoeten is veelzeggend. Symbolischer krijg je een geluk bij een ongeluk niet... 

 Brenner 1

Samen bundelen ze nu hun krachten in het Grand-Café. Het wordt een zaak waar hun hartelijke gastvrijheid en flexibiliteit de spil zullen zijn.  “En een zaak zonder drempel,” knipoogt Brenner veelbetekenend naar de openslaande terrasdeuren. 

Kijk, dat is Brabant met een streepje méér...

Dat is Brabant Plus.

NB: Grand-Café Het Witte Huis opende op zondag 24 april 2016 haar wijde deuren.

_____________________________

 

Grand-Café Het Witte Huis

Marinaweg 31

Tel. 06 27000174

info@grandcafe-hetwittehuis.nl

www.grandcafe-hetwittehuis.nl/