Ga terug naar News & Events Overzicht
Jachthaven Biesbosch NL
  • Lymington Yacht Haven
  • Haven Quay, Lymington
  • Largs Yacht Haven
  • Troon Yacht Haven
  • Fambridge Yacht Haven
  • Neyland Yacht Haven
  • Plymouth Yacht Haven
  • Yacht Haven Quay, Plymouth
  • Blagdons Storage, Plymouth
  • Jachthaven Biesbosch, NL
Onze helpende handen aan wal...

Walportret Huib & Clementine

Wie op de Jachthaven Biesbosch ‘Huib’ zegt, denkt daar vanzelfsprekend ‘Snoek’ achteraan. Want Huib Snoek is een begrip in de watersportwereld. Zelfs buiten onze landsgrenzen.

‘Zeg maar Huib,’ stelt hij zich dan ook voor. Geen ge-meneer voor hem, dat is duidelijk. Wie hem over het terrein ziet lopen met zijn bruine getaande kop weet direct dat het een man van aanpakken is. En van het water.

Geboren en getogen in het directe achterland van de jachthaven en de rivier de Amer, begon hij zijn werkend bestaan als agrariër. Maar boten zat hem in het bloed en van beginnende jachtstalling op zijn land, verhuisde hij een aantal jaren later naar de huidige locatie op de jachthaven.

Botenlift

Er verrees een enorme bedrijfshal voor jachtonderhoud, waarvan de houten balken liefde voor het materiaal uitstralen en de verwarming met aardwarmte aandacht voor de natuur toont. Bij Huib is een schip in goede handen. Dat voel je. Verknocht als hij is aan het water besloot hij huis en haard te verkopen en een woning op het haventerrein te bouwen, waar hij woont met ‘zijn’ Clementine.

Clementine Bovy – zeg maar Clementine - begon in 1996 haar Drimmelse watersportwinkel Met Verve. Van de container naast het bedrijf Snoek Jachtstalling kon ze snel over naar de huidige lichte en uitnodigende winkel. Hier vind je het neusje van de zalm op het gebied van hoogwaardige coatings en verfsoorten. Maar ook de kledinglijnen van Musto, Mistral en City of Sails zijn moeilijk te weerstaan. En Clementine weet als geen ander wat ze verkoopt. Want na een kijkje achter de schermen bij Musto, waar de naden en labels nog met de hand gestikt worden, is ze meer dan ooit overtuigd van ‘haar’ merken. “Zo’n jas gaat langer mee dan ik!”

JHB Huib En Clementine

De trouwe klanten van Snoek Jachtstalling werden al snel ook trouwe klanten van Met Verve. Clementine leerde namelijk in een razend tempo alle ins en outs van coatings, verfsystemen en scheepsonderhoud en is nu een wandelende zoekmachine op dat gebied. Maar ze stak ook zonder morren zelf de handen uit de mouwen.

Haar expertise en daadkracht bleef bij de topleveranciers die ze vertegenwoordigt niet onopgemerkt. Het Franse scheepsbouwbedrijf Jeanneau vroeg haar zelfs voor de behandeling van het onderwaterschip van hun splinternieuwe schepen.Al gauw boende, schuurde en schilderde Clementine ook bestaande jachten. Zwaar werk, maar met veel waardering van de klanten die hun tijd liever aan iets leukers besteden.

Wie over Jachthaven Biesbosch in Drimmelen rijdt, ziet hun huis en bedrijf vanzelf opdoemen achter de laatste steigers. Bijzondere panden, want het industriële ontwerp is afgeleid van havengebouwen die ze tijdens hun reizen door Australië tegenkwamen.

Bijzondere mensen ook, die twee van Snoek-Bovy. Of, zegt u maar Huib en Clementine.

_____________________________________________________________

Watersportwinkel Met Verve & Snoek Jachtstalling & Onderhoud
Cromsteven 2 

Tel. 0162 - 68 39 35 

info@jachthavendrimmelen.nl

www.snoek-bovy.nl