Ga terug naar News & Events Overzicht
Jachthaven Biesbosch NL
  • Lymington Yacht Haven
  • Haven Quay, Lymington
  • Largs Yacht Haven
  • Troon Yacht Haven
  • Fambridge Yacht Haven
  • Neyland Yacht Haven
  • Plymouth Yacht Haven
  • Yacht Haven Quay, Plymouth
  • Blagdons Storage, Plymouth
  • Jachthaven Biesbosch, NL
Een neus voor droomjachten

Walportret Rik Sterkenburg

Welke watersporter is er in de jachthaven nu nog nooit verlangend langs de juweeltjes gevaren die onder de bekende vlag met de S afgemeerd liggen? Rik Sterkenburg is samen met zijn vrouw Celma de drijvende kracht achter Sterkenburg Yachting, de buren van het jachthavenkantoor.

Wie is de man achter deze motorjachtmakelaardij die zo’n goede neus heeft voor droomjachten? 

Het is een stille en koude witte dag in de haven, toch gonst het kantoor van Sterkenburg Yachting  van de bedrijvigheid. Celma is volop aan het pakken voor de watersportbeurs BOOT die 23 januari in Düsseldorf van start gaat. Daar zijn ze, samen met Joeri Saly die sinds kort deel uitmaakt van hun verkoopteam, weer prominent aanwezig in hal 17 tussen de andere grote namen.

 

Sterkenburg Portret

 

“Echt rustige periodes kennen wij eigenlijk niet in ons vak”, lacht Celma. Gelukkig zit hard werken beiden in het bloed. Als rasechte boyscout was Rik al jong op het water te vinden in een Piraatje. Maar nog liever knapte hij zijn bootjes op om ze weer te verhandelen. Ze werden steeds groter, mooier en sneller. “Ik heb  fanatiek gezeild in Noorwegen en deelgenomen aan vele Deltaweken. Maar ook met een motorjacht binnendoor naar de Middellandse Zee varen was geweldig.”

Toch staat hij nu voornamelijk aan wal. Bij De Valk in Loosdrecht begon zijn echte loopbaan als jachtmakelaar. Daar al waren werkweken van 6 dagen de norm.  De kans om in 1990 Sleeuwijk Yachting op te zetten pakte hij met beide handen aan, ook al betekende dat wel 7 dagen per week in touw zijn. 

 

Sterkenburg Dek

 

Tijd voor Celma, die hij zojuist had leren kennen, bleef er nauwelijks over. Voor de aan het Oude Maasje opgegroeide Brabantse was er maar één oplossing: ook zij ging aan de slag in het bedrijf. “Heel soms voeren we op een mooie vrijdagavond naar Drimmelen om dan zaterdagochtend vroeg voor werktijd weer terug te varen. Dat waren onze uitjes destijds”, glimlacht Rik verontschuldigend.

Maar samen bleken ze een ijzersterk team. Sleeuwijk Yachting werd verkocht en in 2010 werd de goed geoutilleerde Drimmelse jachthaven de basis voor een nieuw bedrijf: Sterkenburg Yachting. 

Inmiddels hebben ze door hun betrouwbare en onberispelijke service bij de in- en verkoop van motorjachten internationale bekendheid verworven. Klanten uit Europa, Amerika, Rusland tot aan Nieuw Zeeland toe keren regelmatig terug en weten dat geen vraag te gek is.

En zo kan het gebeuren dat op een doordeweekse dinsdag een joviale Amerikaan compleet met cowboyhoed en Chuck Norris-jas over de steigers loopt.

Want soms ligt de droom in Drimmelen.

 

Sterkenburg Yachting_____________________________

Sterkenburg Yachting
Nieuwe Jachthaven 6

Tel. 0162 - 68 57 22

info@sterkenburgyachting.nl

www.sterkenburgyachting.nl