JHB Biesbosch Motorboat Cruising

Over het water

Geniet van de prachtige Nederlandse binnenwateren met Nationaal Park De Biesbosch als kers op de taart.

Jachthaven Biesbosch Haven Kantoor

Over het land

Het centraal gelegen Drimmelen is eenvoudig te bereiken via de A16, A27 en A59. Eenmaal aangekomen kunt u als ligplaatshouder gratis parkeren.

Jachthaven Biesbosch Marina Map_Image

Plattegrond Jachthaven

Vindt uw weg op en om Jachthaven Biesbosch!

Over het water

De havenmonding van Jachthaven Biesbosch zit aan de Amer. Neem voor uw aankomst contact op met de havenmeesters om hen te verwittigen van uw komst via VHF 31 of bel op 0162 68 22 49.

Biesbosch Navigeren

Om u te helpen navigeren op het water

Neem vooral een kijkje op Google Maps om de exacte locatie van Jachthaven Biesbosch duidelijk te krijgen.

Voor meer gedetailleerde vaarroutes verwijzen wij u graag naar de Waterkaarten App. Deze app geeft u informatie over waterwegen, sluizen, bruggen en dieptes.

Hieronder vindt u nog enkele routes vanaf nabijgelegen steden en havens.

Vier vaarroutes vanaf nabijgelegen steden en havens

Kijk voor uw vertrek goed naar de weersvoorspellingen zodat u niet voor vervelende verassingen onderweg komt te staan.

Route #1: Vanaf Heusden

Route #2: Vanaf Willemstad

Vertrekkend vanaf Heusden vaart u richting het Westen over de Maas. Vervolg over de Bergsche Maas richting het Westen tot aan de overgang in de Amer.

Eenmaal op de Amer bevindt Jachthaven Biesbosch zich bij kilometerpaal 253.

Vaar vanaf Willemstad richting het Oosten op het Hollandsch Diep richting de moerdijkbrug (maximale doorvaarthoogte 10.4m). Vervolg uw vaarroute over de Amer. Jachthaven Biesbosch bevindt zich hier bij kilometerpaal 253.

 

Route #3: Vanaf Breda

Route #4: Vanaf Gorinchem

Vaar vanaf Breda richting het Noorden over de Mark.Sla ter hoogte van Breda af richting het Oosten om het Markkanaal op te gaan.

Ter hoogte van Oosterhout vervolgt u uw route door richting het Noorden het Wilhelminakanaal op te gaan. Dit kanaal gaat over in de Amertak. Ten einde van de Amertak gaat u richting het Westen op rivier de Amer.

Eenmaal op de Amer bevindt Jachthaven Biesbosch zich bij kilometerpaal 253.

 

Vanaf Gorinchem vaart u richting het Westen op de Boven-Merwede. Neem de Zuiderlijke splitsing naar de Nieuwe Merwede tot aan Werkendam. Vanaf hier kunt u via de Biesboschsluis richting het Zuiden varen over het Steurgat.

Deze route brengt u door een prachtig deel van de Biesbosch (Maximale diepgang 2.5m). Hou hierbij Stuurboord aan bij het eerste eilandje en hou bakboord aan bij het tweede eiland om vervolgens de afslag naar bakboord te kunnen maken om op het Steurgat te blijven.

Hou nogmaals stuurboord aan om het Middelste Gat van het Zand richting het Zuiden te volgen. Deze gaat over in de Spijkerboor, waar u goed binnen de betonning moet blijven.

Sla ten einde van de Spijkerboor af richting het Westen op de Amer. Jachthaven Biesbosch bevindt zich hier bij kilometerpaal 253.

Routebeschrijving over het land

Jachthaven Biesbosch, Nieuwe Jachthaven 20, 4924 BA Drimmelen - NL

Jachthaven Biesbosch is met de auto en openbaar vervoer goed bereikbaar, neem hiervoor een kijkje op Google Maps.

Met de auto

Met de auto is Jachthaven Biesbosch het beste te bereiken door vanaf de A16 of de A27 de A59 op te gaan. Op de A59 neemt u afslag 32 Made. Volg vanaf hier de borden "Biesbosch" om bij de jachthaven uit te komen.

Met het OV

Jachthaven Biesbosch is vanuit Breda te bereiken met de bus. Neem hiervoor bus 132 richting Made. Stap hier uit bij Made Gemeentehuis. Neem vervolgens Buurtbus 224 richting Drimmelen. Vanaf de eindhalte van deze Buurtbus is het slechts enkele minuten wandelen naar Jachthaven Biesbosch.

Havenmaster Marie-Louise

Hulp nodig bij het bepalen van uw route?

Belt u gerust met ons behulpzame haventeam! Zij staan gedurende de openingstijden klaar om u zo goed mogelijk op weg te helpen.

0162 68 22 49