DSCN3128

Viering van 30 jaar

Het is dit jaar precies 30 jaar geleden dat de Biesbosch de status nationaal park kreeg. Onder de noemer De Biesbosch, B&B vol leven, nodigen we inwoners, bezoekers en pers uit om dit jubileum mee te komen vieren.

 

Picture 5 DR

Doos vol verhalen

Centraal bij de viering van 30 jaar Nationaal Park De Biesbosch staan 30 verhalen over kenmerkende dieren en planten in de Biesbosch. Samen vertellen zij het verhaal van het B&B vol leven. Van visarend tot wilgenschorssteeltje en van getijdenslakje tot spindotter: over alle uitgekozen soorten is een verhaal te vertellen dat bij de meeste Biesbosch bezoekers nog onbekend is.

DSCN3136

Film door arendsogen

De film neemt de kijker mee door alle seizoenen met in de hoofdrol de visarend en met een mooie bijrol voor de zeearend. In 15 minuten laat de film zowel boven als onder water zien hoe belangrijk het zoetwatergetijdensysteem is voor allerlei soorten planten en dieren.

De waterrijke dynamiek in de Biesbosch is de basis van dit waardevolle ecosysteem. Hiermee past de film perfect bij het thema van de Biesbosch als B&B vol leven.

Boswachter Harm Blom van Staatsbosbeheer op zijn eigen beeldende wijze een toelichting geven op de film.

Terug naar Nieuws