Blauwe Vlag Groene Wimpel

Blauwe vlag met groene wimpel erkenning voor Jachthaven Biesbosch

We zijn erg trots dat Jachthaven Biesbosch voor de 18e keer de Blauwe Vlag mag hijsen.

Ook de trend om duurzaam om te gaan met toerisme en recreatie neemt nog steeds toe. Een aantal jachthavens in Nederland heeft besloten meer te doen dan de internationale Blauwe Vlag eist. Zij richten zich nog meer op maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen hun bedrijfsvoering. Deze groep koplopers is inmiddels uitgegroeid tot 26 jachthavens met een Groen lintje. Jachthaven Biesbosch behoort tot deze kopgroep en we zijn verheugd te kunnen melden dat we ook dit jaar weer de Groene Wimpel hebben ontvangen.

Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag wordt jaarlijks uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de stichting overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor toeristen en recreanten is de Blauwe Vlag de internationale erkenning en het kwaliteitssymbool voor schone stranden met een goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

Helga van Leur reikte de prijzen uit op 11 mei 2023, op het Wassenaarse Slag strand, inclusief een uitreiking van de Blauwe Vlag erkenning voor Jachthaven Biesbosch in Drimmelen.

De internationale jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft in Nederland 195 Blauwe Vlaggen toegekend, waarvan 134 aan jachthavens en 61 aan stranden. Dit is een toename van 6 nieuwe locaties.

Lange relatie met Blauwe Vlag

De locaties vragen de toekenning van de Blauwe Vlag vrijwillig aan. In de praktijk betekent dit dat jachthavens en stranden aan een aantal belangrijke criteria moeten voldoen, zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning van de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied levert. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt gecontroleerd of de stranden en jachthavens nog aan de eisen voldoen.

Wij zijn erg trots dat Jachthaven Biesbosch voor de 18e keer de Blauwe Vlag mag hijsen.

10 jaar Groene Vlag Voorlopers

In 2012 besloot een aantal jachthavens in Nederland meer te doen dan de internationale Blauwe Vlag eist. Zij richten zich nog meer op maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen hun bedrijfsvoering. Deze groep koplopers is inmiddels uitgegroeid tot 26 jachthavens met een Groen Lintje. Jachthaven Biesbosch behoort tot deze kopgroep en ontving ook dit jaar de Groene Wimpel.

Terug naar Nieuws