Blauwe Vlag 2

Blauwe vlag met groene wimpel erkenning voor Jachthaven Biesbosch

We zijn erg trots dat Jachthaven Biesbosch voor de 19e keer de Blauwe Vlag mag hijsen.

De neiging om op een duurzame manier toerisme en vrijetijdsbesteding te benaderen, blijft groeien. Verscheidene Nederlandse jachthavens streven ernaar om verder te gaan dan wat de internationale Blauwe Vlag-standaard vereist. Ze leggen de focus op het integreren van maatschappelijk verantwoord ondernemen in hun operationele activiteiten. Deze voorhoede van jachthavens is nu gegroeid tot een groep van 30, elk onderscheiden met een Groen lintje. Jachthaven Biesbosch maakt deel uit van deze vooruitstrevende groep en het is ons een genoegen om aan te kondigen dat we ook dit jaar de Groene Wimpel in ontvangst hebben mogen nemen.

Blauwe Vlag

Jaarlijks kent de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) de Blauwe Vlag toe als onderdeel van een Nederlandse campagne die gericht is op het betrekken van lokale overheden, bedrijven en het publiek bij het behoud van schone en veilige wateren, natuurlijke schoonheid, een gezond milieu en duurzame maritieme faciliteiten. De Blauwe Vlag staat internationaal bekend als een symbool van kwaliteit, dat schone stranden en jachthavens met goede waterkwaliteit en veiligheidsstandaarden erkent.

Op 16 mei 2024 heeft Hans Oosters, Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, de onderscheidingen uitgereikt in jachthaven Marnemoende te IJsselstein, waaronder de Blauwe Vlag voor Jachthaven Biesbosch in Drimmelen.

Lange relatie met Blauwe Vlag

Stranden en jachthavens vragen vrijwillig de Blauwe Vlag aan, wat inhoudt dat ze moeten voldoen aan strenge criteria zoals zuiver zwemwater, adequate sanitaire voorzieningen en hoge veiligheidsnormen. Het verkrijgen van de Blauwe Vlag is een blijk van waardering voor de inspanningen van de gemeenschappen en beheerders op deze gebieden. De vlag is een jaar geldig en er wordt jaarlijks gecontroleerd of de locaties nog steeds aan de normen voldoen.

Maarten Voskuil van Jachthaven Biesbosch is trots op de Blauwe Vlag: “De Blauwe Vlag is inmiddels geïntegreerd in onze jachthaven en bij onze medewerkers. Het stimuleert niet alleen het behoud én de bescherming van onze natuurlijke omgeving maar biedt ook een waardevolle garantie voor bezoekers. Onze bezoekers kunnen vertrouwen op een schone en veilige omgeving waarin natuur en duurzaamheid centraal staat. In onze ogen een essentieel onderdeel voor een positieve en verantwoorde jachthaven-ervaring.”

10 jaar Groene Vlag Voorlopers

Onder de Blauwe Vlag jachthavens zijn er 30 beloond met de Groene Wimpel; een extra erkenning voor ondernemers die zich onderscheiden door hun inzet voor duurzaamheid. Deze jachthavens zetten extra stappen op het gebied van milieubeheer en duurzaamheidsinitiatieven, wat bijdraagt aan een schonere en groenere toekomst voor onze waterrijke omgeving. Ook Jachthaven Biesbosch mag deze Groene Wimpel voeren in 2024.

Terug naar Nieuws