Het eerste Herengrachtconcert werd georganiseerd in 2005. Rinus Rasenberg was de bedenker en grote inspirator van het evenement. Meer edities volgden in de jaren tot en met 2014. Na vijf jaar afwezigheid besloten besloten twee oud organisatoren Erik van Dijk en Els Pellikaan in 2019 het Herengrachtconcert nieuw leven in te blazen. Met een team van negen vrijwilligers wordt nu in 2022 de zevende editie van het Drimmelse muziekfestijn met verve voorbereid. Met z’n allen maken we er een mooi feest van, een muzikale zomeravond aan de pittoreske Herengracht in Drimmelen.

Artiesten

De line-up van het Herengrachtconcert 2022 bestaat uit 4 artiesten op het hoofdpodium en 3 artiesten op het podium bij de kerk.

Rangel Silaev

Classic Young Masters – Rangel Silaev en Julian van der Linden – Compositie ‘in CC’

Classic Young Masters is een Nederlandse organisatie waar jonge talentvolle musici zich kunnen ontwikkelen. De 21-jarige pianist, componist en producer Rangel Silaev begon al met piano spelen toen hij vijf jaar was. Rangel heeft een behoorlijke carriére opgebouwd in het zelf schrijven van muziek, zowel in de filmmuziek en de popmuziekwereld. Julian van der Linden begon als 7- jarige op de saxofoon. In 2016 is hij toegelaten tot de Academie Muzikaal Talent in Utrecht. Sinds september 2018 studeert Julian aan de HKU/Conservatorium in Utrecht.

Power To The Pipo

Power to the Pipo

Power to the Pipo serveert een onweerstaanbare cocktail van harde grooves en explosieve solo’s. Rauw, energiek, funky en altijd feest. In het najaar van 2021 presenteerden ze hun twee album SPETTERS in een uitverkochte Merleyn. Hun eerste album LEIPE SHIT werd in 2018 gelanceerd in de Melkweg. Dit jaar werd de band geselecteerd voor de Popronde en bouwt de band de nodige feestjes in het land. De band groeide in de afgelopen jaren uit tot een populaire live act bijna 150 optredens op de teller. Power to the Pipo speelde o.m. op: Popronde, Jazz in Duketown, Jazz in de Gracht, Amersfoort Jazz, Fields of Joy, Pinguin Radio Showcases (ESNS), Culture Nova en de Vierdaagse Feesten.

Jeroen Kant

Jeroen Kant

Jeroen Kant is een eigenzinnige en grillige zanger/gitarist/liedjessmid. Hij volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Als hij teveel op zijn gemak is geraakt, zoekt hij door naar groei. Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd. Een oeuvre dat zich uitstrekt van intieme kleinkunst-pareltjes tot aan stomende bluesgrooves. Steeds zonder de inhoud uit het oog te verliezen. Zijn sound is rauw en organisch, authentiek, uitgesproken en eigen. De inspiratie haalt hij voornamelijk uit de rijke blues, roots en rock traditie. Sinds 2020 verblijft hij op zijn boot in de Biesbosch om daar te werken aan zijn nieuwe muziek.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: 27 augustus 2022

Het Herengrachtconcert start 18:30 en duurt tot middernacht. De Dance Workshop en Silent Disco beginnen al eerder, namelijk om 17:00.

Tickets. Het concert is gratis toegankelijk. Er is geen ticketverkoop.

Vervoer. Het Herengrachtconcert is het makkelijkst te bereiken per fiets. Fietsen is gezond en beter voor het milieu! Je hebt geen parkeerkosten en stalt de fiets vlak voor de deur van het Herengrachtconcert naast het Dorpshuys op ’t Fort 1. Kom je met de auto? Er is parkeergelegenheid in de jachthaven (betaald parkeren à €4,50).

Muntverkoop. In het caravannetje naast het hoofdpodium worden de munten verkocht. Een munt kost €2,75.

Fotograaf en videograaf. Tijdens het Herengrachtconcert worden foto’s en video’s gemaakt door onze fotograaf en videograaf. Zij zijn te herkennen aan een crew shirt. Wij gebruiken de foto’s en video’s als promomateriaal voor volgende jaren.

Terug naar Nieuws