Knmc2

Aspergetocht

Deze tocht is geen uitzondering, met een route die de deelnemers langs enkele van de meest idyllische landschappen van het land voert.

Bij aankomst werden de KNMC-leden begroet met een warm welkom en een scala aan faciliteiten die Jachthaven Biesbosch te bieden heeft. De havenmeester benadrukte het belang van dergelijke evenementen voor de gemeenschap en de lokale economie, en uitte zijn enthousiasme over de samenwerking met de KNMC.

De Aspergetocht is een hoogtepunt op de KNMC-kalender en combineert de liefde voor varen met de waardering voor het ‘witte goud’ - de asperge. De tocht staat bekend om zijn culinaire stops, waar de deelnemers kunnen genieten van vers geoogste asperges bereid door lokale chefs.

Knmc3

Dit jaar’s tussenstop in Jachthaven Biesbosch was extra speciaal, aangezien het samenviel met de viering van het 117-jarig bestaan van de club. De KNMC-leden genoten van een feestelijke avond vol muziek, dans en natuurlijk, heerlijke aspergegerechten.

De KNMC Aspergetocht gaat verder langs de Nederlandse wateren, maar de herinneringen aan de gastvrijheid van Jachthaven Biesbosch zullen ongetwijfeld nog lang bijblijven. Het evenement onderstreept de voortdurende toewijding van de KNMC aan het bevorderen van de watersport en het verantwoord genieten van de natuurlijke schoonheid van Nederland.

Terug naar Nieuws