Hotel De Sloep1

Eigenaren Brenner Verhagen en Marjolein van Schendel hopen rond Pasen de eerste hotelgasten te ontvangen. ,,Het wordt een familiehotel met veertig kamers”, vertelt Verhagen. ,,Vanuit nagenoeg alle kamers is er uitzicht op de jachten.”

Het hotel aan de Marinaweg bestaat uit drie vrijstaande gebouwen en wordt in fases gerealiseerd. Het eerste deel wordt de komende maanden gebouwd. De rest volgt waarschijnlijk in het najaar van 2022. Het hotel kan dan snel worden uitgebreid, want het bestaat net als De Sloep uit modulaire units.

Hotel De Sloep3

Duurzaam hotel

,,We hebben bewust gekozen voor units die al eerder gebruikt zijn. We geven zo een ander gebouw een tweede leven”, vertelt Verhagen. ,,We bouwen modulair en circulair, want we willen een duurzaam hotel neerzetten. Dat is voor ons een vereiste in de huidige tijd. Daarom komen er ook zonnepanelen op het dak en zorgen we onder meer voor warmtepompen en extra isolatie.”

In april 2019 maakte Verhagen al bekend dat hij naast De Sloep een hotel wilde bouwen. Het regelwerk duurde echter langer dan verwacht. ,,Maar de gemeente en de jachthaven hebben ons goed geholpen”, benadrukt Verhagen.

Over twee weken worden de units op de heipalen gezet en in december komt de verdieping erop. Dan zijn de contouren van het hotel al zichtbaar. ,,Met twee bouwlagen blijft het een bescheiden gebouw dat past bij de omgeving, maar het krijgt wel een luxe afwerking.”

Hotel De Sloep2

Kamers met keuken

In het eerste deel komen zestien kamers. ,,We starten met familiekamers voor maximaal zes personen en ruime kamers voor twee of drie personen. Alle kamers worden voorzien van een keuken, zodat de gasten ook zelf even een kopje koffie kunnen zetten of een maaltijd kunnen bereiden.”

,,Hotel De Biesbosch wordt een uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Vanuit hier gaan de gasten bijvoorbeeld fietsen, varen of naar de Efteling”, zegt Verhagen. Of ze blijven wat langer in de jachthaven en dat komt ook de andere ondernemers in het gebied goed uit.

Hotel De Sloep4

Verblijfshaven

,,Door de komst van het hotel wordt de jachthaven nog meer een verblijfshaven”, zegt Joost Meijers van Marktrecreatie. Hij adviseert onder meer Verhagen en Jachthaven Biesbosch over nieuwe ontwikkelingen in het gebied. ,,De jachthaven wil vooruit en de komst van een hotel sluit mooi aan bij de plannen voor dit gebied.”

De komende jaren gaat er heel wat gebeuren in en rond de jachthaven. Zo komen er vakantievilla’s langs de Amer en wordt het gebied tussen de jachthaven en de Oude Haven heringericht.

Terug naar Nieuws