Hotelkamer Hotel De Biesbosch © Pix4Profs Joyce van Belkom

Schilders, stukadoors, elektriciens en andere vaklui lopen het nieuwe gebouw aan de Marinaweg in en uit. Er moet namelijk nog heel wat gebeuren voordat alle zestien kamers verhuurd kunnen worden. Toch hebben afgelopen vrijdag de eerste gasten al in het hotel geslapen.

“Een klant die bij ons een sloep wilde huren, vroeg of we een plekje wisten waar hij zou kunnen overnachten”, zegt Verhagen. “Ik zei dat ik wel een kamer voor hem had, maar dat we nog volop aan het werk zijn in het gebouw. Dat vond hij geen probleem. Ik ook niet, want je moet toch een keer je eerste gasten verwelkomen.”

Hergebruik

Bovendien is Verhagen nu al trots op zijn familiehotel. “In november zijn we begonnen met bouwen. Moet je eens zien wat er vijf maanden later al staat.” Waar voorheen een grasveld lag, staat nu een modern gebouw van twee lagen. “We bouwen modulair en circulair. Het hotel bestaat uit units die al eerder gebruikt zijn. Volgens mij waren dit eerst tijdelijke klaslokalen.”

“Komende winter, begin 2023 willen we starten met de bouw van het tweede complex van ons hotel.”

- Brenner Verhagen, eigenaar Hotel De Biesbosch

Op de verdieping is nog heel wat werk te verrichten, maar op de begane grond zijn de hotelkamers zo goed als af. Het komt aan op de details, zoals het aansluiten van de televisie of een laatste kitrandje in de badkamer. Verhagen lijkt het allemaal onder controle te hebben. “We doen dit zonder aannemer, hebben zelf de juiste vakmensen voor deze klus gezocht en hebben goed naar hen geluisterd. Ook van andere mensen hebben we veel hulp gehad.”

Foto: Hotelkamer Hotel De Biesbosch © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Het Nieuwe Hotel De Biesbosch © Pix4Profs Joyce van Belkom

Kamer met keuken

Verhagen heeft een goed gevoel over het bouwproces, maar niet alles zat mee. “De bouwkosten zijn de pan uitgerezen. Vooral de tekorten aan materialen en de prijzen daarvan. Het ijzerwerk is ondertussen 40 procent duurder geworden.” 

Bovendien heeft Verhagen maanden moeten wachten op de bedden en de keukenapparaten, die pas vorige week werden geleverd.

Inmiddels zijn de elf kamers op de begane grond allemaal voorzien van een complete keuken. “Onze hotelkamers zijn zo eigenlijk mini-vakantiehuisjes en dat geeft de gasten meer vrijheid. Ze hoeven bijvoorbeeld niet op een bepaalde tijd in een ontbijtzaal te zijn. De gasten kunnen boodschappen doen bij de supermarkt aan de haven of bij ons een ontbijtpakket bestellen. Lunchen en dineren kan bij de andere horecazaken aan de haven.”

“Komende winter, begin 2023 willen we starten met de bouw van het tweede complex van ons hotel”

De naastgelegen horecazaak De Sloep, ook van Verhagen, doet dienst als receptie en foyer. Tussen de twee gebouwen is nog ruimte, maar wat Verhagen betreft blijft dat niet lang zo. ,,Komende winter, begin 2023 willen we starten met de bouw van het tweede complex van ons hotel.”

Het is de bedoeling dat Hotel De Biesbosch binnen enkele jaren uit drie gebouwen bestaat, veertig kamers in totaal. "Vrijwel alle kamers hebben uitzicht op de jachthaven en daar is altijd wel iets te zien of te beleven", belooft Verhagen.

Foto: Het nieuwe Hotel De Biesbosch. De komende weken worden het groen aangelegd. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

 

Terug naar Nieuws